Van den Herik

Van den Herik

Zo efficiënt mogelijk baggeren

 

De Christophorus is een baggerschip, actief van de kust van Noord-Frankrijk tot Polen. Het schip zorgt dat havens diep genoeg blijven zodat grote schepen er doorheen kunnen varen. Het baggeren gebeurt door met een soort stofzuiger zand van de zeebodem op te zuigen, de boot in, om het ergens anders weer uit te laden. Het is belangrijk dat de logistiek van deze operatie goed op orde is, zodat de snelheid die voor baggerprojecten begroot is ook daadwerkelijk wordt gehaald.

Efficiënt baggeren is precisiewerk en hydrauliek aan boord speelt hierbij een belangrijke rol. Toen we in 2021 voor een spoedklus voor het eerst aan boord kwamen van de Christophorus, troffen we een installatie aan die verre van stabiel werkte. Onze eerste opdracht als nieuwe partner van Van den Herik was dan ook om ervoor te zorgen dat het hydraulisch systeem op orde kwam.

Na de eerste nood-ingreep startten we met groot onderhoud. Alle hydraulische installaties zijn geupgrade en ververst om het schip uit 1968 weer netjes in hydraulisch in bedrijf te brengen. Daarna zijn we stap voor stap gaan analyseren wat er verbeterd kon worden en optimaliseren, met in ieder geval twee primeurs als gevolg:

 

Van den Herik

De deiningscompensator, die ervoor zorgt dat de zuiginstallatie altijd op de optimale hoogte van de bodem opereert, werkt nu écht goed, zodat we zo efficiënt mogelijk het zand van de bodem kunnen opzuigen. Ook het hydraulische systeem voor het stellen van de zuigkoplier, die er is om de stofzuigerkop in positie te brengen voor er gebaggerd kan worden, werkt voor het eerst probleemloos.

Technische verbeteringen die economisch hun vruchten afwerpen. De Christophorus wint nu ruim een minuut tijdens het volzuigen (zo’n 40 minuten), waardoor er per dag meer reizen van en naar de wal kunnen worden gemaakt en het tempo geleverd kan worden wat klanten van Van den Herik verwachten.

“Naast strak hydraulisch werk kan ik op Total rekenen voor bijvoorbeeld appendages. Als er plots wat nodig is aan boord, kunnen ze het links- of rechtsom regelen. Het mooie aan Jelmer is dat hij desnoods zelf in de auto stapt om te komen helpen, hij staat niet in zijn nette pak de directeur te spelen.”

Cor Giezen van Van den Herik

Onze werkwijze

Zo gaan we te werk

01

Een helder projectdoel

Eerst stellen we samen vast wat het doel is wat we samen willen bereiken. Dan weten we meteen of we je verder kunnen helpen. Is het antwoord nee? Dan vertellen we dat ook.

02

Een doelgericht ontwerp

Voordat we starten met ontwerpen, leggen we samen vast welke voorwaarden voor jullie cruciaal zijn. Vaak zijn er bijzondere omstandigheden waar we in het ontwerp rekening moeten houden.

03

Samen werken aan resultaten

Wij zijn de ontwerpers, maar dat betekent niet dat we de klus zonder jullie hulp kunnen klaren. Bovendien: we zijn pas klaar als het doel bereikt is, dus hoe meer we in contact blijven, hoe beter.

Erkend dealerschap

Wij zijn erkend dealer en importeur van tal van gerenommeerde merken.

Onze certificaten

Om topkwaliteit te garanderen in elk project, beschikken wij over alle in de industrie geldende certificeringen en standaarden.

Andere projecten