Logiqs

Logiqs

Kleine koude krachtpatsers

 

Logiqs bouwt slimme automatiseringen voor de tuinbouwsector. Zoals shuttles die ladingen van de ene naar de andere kant van een kas vervoeren, veelal met behulp van elektromotoren. Toen Logiqs bij Total aanklopte met een vraag over hydrauliek, wisten we dat dit een mooi project kon gaan worden.

De iCUBE die Logiqs wilde ontwikkelen, moest zware pallets in vrieshuizen kunnen liften, om ze vervolgens rijdend te vervoeren naar een andere plaats binnen het warenhuis. Los van de grote belading (tot 1600 kg), vormde ook de minimale ruimte een beperking: alle hydrauliek moest werken op een oppervlak niet veel groter dan een bierkratje, en dat ook nog bij een temperatuur van -25 graden. Dit was een kolfje naar onze hand.

Aanvankelijk was ons idee om hydrauliek alleen voor het liftvermogen te gebruiken. Echter, omdat het ontwerp zo compact moest worden, kwamen we tot het inzicht dat we de hydraulische kracht beter dubbel konden inzetten: niet alleen om te liften, maar ook om te rijden. Op die manier konden we veel kostbare ruimte besparen, win-win dus! Bijkomend voordeel was dat de iCUBE ook nog eens sterker werd.

 

 

 

Logiqs

In een spannend proces gingen we van een eerste prototype, een versie omdat we de hydrauliek nog compacter konden maken, een test in een lokaal magazijn, naar de uiteindelijke plaatsing bij de eerste klant. De iCUBE rijdt nu rond in magazijnen over heel de wereld, zoals China, India, Rusland, Litouwen, Schotland en Griekenland – in zowel koude warenhuizen, als bij kamertemperatuur.

“Als er technisch kundige en gedreven mensen gaan samenwerken, laten ze wel eens een steekje vallen bij het communiceren. Bij Total is er dan een vangnet, en dat is Luc die zorgt dat het project op de rails blijft. Het geheim van onze goede samenwerking is dat we voor de lange termijn gaan en beide niet opgeven.

“ Gert-Jan van Staalduinen van Logiqs

 

Onze werkwijze

Zo gaan we te werk

01

Een helder projectdoel

Eerst stellen we samen vast wat het doel is wat we samen willen bereiken. Dan weten we meteen of we je verder kunnen helpen. Is het antwoord nee? Dan vertellen we dat ook.

02

Een doelgericht ontwerp

Voordat we starten met ontwerpen, leggen we samen vast welke voorwaarden voor jullie cruciaal zijn. Vaak zijn er bijzondere omstandigheden waar we in het ontwerp rekening moeten houden.

03

Samen werken aan resultaten

Wij zijn de ontwerpers, maar dat betekent niet dat we de klus zonder jullie hulp kunnen klaren. Bovendien: we zijn pas klaar als het doel bereikt is, dus hoe meer we in contact blijven, hoe beter.

Erkend dealerschap

Wij zijn erkend dealer en importeur van tal van gerenommeerde merken.

Onze certificaten

Om topkwaliteit te garanderen in elk project, beschikken wij over alle in de industrie geldende certificeringen en standaarden.

Andere projecten