Danieli Corus

Danieli Corus

Robuust en met precisie

 

Om kostenefficiënt en kwalitatief hoog staal te maken moet een hoogoven continu en constant kunnen draaien. De hoogoven verbruikt minder cokes als je ‘m gelijkmatig en nauwkeurig kunt vullen. De hydrauliek die we voor Danieli Corus ontwierpen voor in hun Top Charging Unit, is dan ook in staat om de lading cokes- en erts zeer gelijkmatig in de hoogoven te storten.

Hoewel, ‘storten’ doet eigenlijk geen recht aan wat er gebeurt. Met hydraulische precisie kan een ‘chute’, een soort glijbaan waarover de lading de hoogoven in glijdt, in de juiste hoek en rotatie worden aangepast. Om dit voor elkaar te krijgen hebben we het hydraulisch systeem, powerpacks, valve stands en accumulators geleverd om de DANCU distributeur zijn werk te laten doen.

Daarnaast is er een ‘hopper’ systeem met hydraulische kleppen en cilinders om de verschillende compartimenten op dezelfde druk te houden als de oven zelf, zodat het laden constant kan blijven doorlopen.

Verder biedt onze hydrauliek een robuuste oplossing met weinig bewegende onderdelen. Doordat de techniek gestandaardiseerd is, is onderhoud relatief eenvoudig te doen. Naast het ontwerpen en leveren van de hydrauliek ondersteunen we Danieli Corus met advies en assistance on site.

 

 

Danieli Corus
 

Het hydraulisch ontwerp voor de DANCU had niet tot stand kunnen komen zonder optimale samenwerking. Vanaf 2017 dachten we samen met Danieli na om op een kostenefficiënte manier top charging units te kunnen bouwen. Dat startte met het samen uitwerken van een idee, met elkaar ontwerpen om ervoor te zorgen dat de hydrauliek optimaal samenwerkt met de rest van de aanwezige techniek.

Toen het ontwerp stond, konden we starten met het bouwen en implementeren van het systeem in de eerste fabriek in Oekraïne. Inmiddels zijn meerdere DANCU units in verschillende landen van onze hydrauliek voorzien, en ze draaien allemaal zonder problemen.

“Toen we in 2017 aan dit project begonnen kenden we elkaar nog niet. Total voldeed in eerste instantie aan onze eisen, en Jelmer bleek een geweldige trouble shooter te zijn die creatief en effectief oplossingen kan bieden, ook on site. We hoefden maar te bellen en er werd vakkundig meegedacht over een oplossing. En dat is in de jaren niet veranderd.”

Ewout Tesselaar van Danieli Corus

Onze werkwijze

Zo gaan we te werk

01

Een helder projectdoel

Eerst stellen we samen vast wat het doel is wat we samen willen bereiken. Dan weten we meteen of we je verder kunnen helpen. Is het antwoord nee? Dan vertellen we dat ook.

02

Een doelgericht ontwerp

Voordat we starten met ontwerpen, leggen we samen vast welke voorwaarden voor jullie cruciaal zijn. Vaak zijn er bijzondere omstandigheden waar we in het ontwerp rekening moeten houden.

03

Samen werken aan resultaten

Wij zijn de ontwerpers, maar dat betekent niet dat we de klus zonder jullie hulp kunnen klaren. Bovendien: we zijn pas klaar als het doel bereikt is, dus hoe meer we in contact blijven, hoe beter.

Erkend dealerschap

Wij zijn erkend dealer en importeur van tal van gerenommeerde merken.

Onze certificaten

Om topkwaliteit te garanderen in elk project, beschikken wij over alle in de industrie geldende certificeringen en standaarden.

Andere projecten